Αγγελική ΚουρμουλάκηΓεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μαθήτευσε στο εργαστήριο του ζωγράφου - αρχιτέκτονα Κ. Παλιάν,  όπου και  εντάχθηκε στην εικαστική ομάδα «Πολυεργαστήρι». Παρακολούθησε επιπλέον μαθήματα  σχεδίου σε εργαστήρια της πόλης και βιωματικά σεμινάρια για το θέατρο, την εκπαίδευση, τη δραματοθεραπεία και το ψυχόδραμα.

Εργάστηκε ως επιμορφώτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα εικαστικών για παιδιά και ενήλικες, ενώ σχεδίασε και υλοποίησε παράλληλα, σειρά ειδικών εικαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε πολιτιστικά κέντρα δήμων, δημοτικά σχολεία και  κοινωνικούς φορείς.

Υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας «Θεατρικό εργοτάξιο» στον τομέα της σκηνογραφίας, ενώ πραγματοποίησε πλήθος από σκη-νογραφικές προτάσεις-παρεμβάσεις σε παραστάσεις επαγγελματικού και ερασιτεχνικού θεάτρου, σχολικές εκδηλώσεις, εορταστικές τελετές, τηλεοπτικές  εκπομπές.

Συμμετείχε σε εργασίες συντήρησης και χρωματικής αποκατάστασης  σε ιερούς ναούς, δημόσια και διατηρητέα κτίρια καθώς και στη δια-κόσμηση  επαγγελματικών χώρων.

Παρουσίασε το έργο της σε 13 ομαδικές και 4 ατομικές εκθέσεις ζω-γραφικής – μάσκας.

Ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία, τις εικαστικές κατα-σκευές, την ψηφιακή φωτογραφία. Εργάζεται ως Προϊσταμένη Εικα-στικών Σπουδών στο Πολιτιστικό  Κέντρο  Θέρμης.
 

No comments:

Post a Comment