Κατερίνα ΚαρούλιαΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 Η Κατερίνα Καρούλια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη , στον δήμο αμπελοκήπων γενέθλιο δήμο και των δυο γονέων της. Με σπουδές στην διακόσμηση και στο styling, συνεργάστηκε για 14 χρόνια με αξιόλογους φωτογράφους ως εξωτερικός συνεργάτης σε περιοδικά μόδας και προβολής επιπλων.Διατηρησε παράλληλα για 22 χρόνια γραφείο μελετών διακόσμησης στον άνω δήμο της Θεσσαλονίκης. Σχεδίασε και επίβλεψε την κατασκευή φωτιστικών , διακοσμητικών ή χρηστικών αντικειμένων και επίπλων.

 Μαθήτευσε δε σε εργαστήρια σύγχρονων ζωγράφων όπου ανακάλυψε ότι η ζωγραφική είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος έκφρασης πέρα από τις λέξεις, τις νότες της μουσικής ή τις φωτογραφίες. Είναι το δικό της μέσο για την διαφυγή , τον προβληματισμό ή την κριτική. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιους χώρους , ξενοδοχεία , ιδιωτικά γραφεία ή ιατρεία και οικίες σε όλη την Ελλάδα.

 Μετά τις πρόσφατες σπουδές στην ΑΣΚΤ Φλώρινας , η καινούργια δουλειά της «Κόκκινη είναι η γραμμή του έρωτα» είναι ανθρωποκεντρική. Ακολουθεί με αγάπη τον πρωταγωνιστή της , σε προσωπικές στιγμές με το άλλο φύλλο , ακόμα δε και στον χώρο εργασίας του , όπου αν μη τι άλλο έρωτας θα πρέπει να τον διακατέχει και εκεί . Ακουεί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του , σκύβει στην ψυχή του και μαγνητίζει με τον δικό της τρόπο σε plexi glass , όπως και ο φακός , μικρές ή μεγάλες στιγμές της ζωής του , ορίζοντας έτσι την σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την ζωή .

Παρέχει την δυνατότητα στον πρωταγωνιστή της να υπερβεί το ζωγραφικό περιβάλλον και να συνομιλήσει εικαστικά με τον πρωταγωνιστή ή την πρωταγωνίστρια άλλου έργου της , εμπλουτίζοντας έτσι την σημασιολογία , συσχετισμών και συναισθημάτων και διευρύνοντας τα επίπεδα της προσέγγισης και ανάγνωσης της όλης δουλείας της . 

No comments:

Post a Comment