Γλύπτες | Κριστιάνα Ηλιοπούλου ΧοπιρτεάνΗ  Κριστιάνα  Ηλιοπούλου  Χοπιρτεάν  γεννήθηκε  το  1969 στο Βουκουρέστι, Ρουμανία. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου  Καλλιτεχνών  Εικαστικών Τεχνών Βορείου  Ελλάδος και  της Ένωσής Ελλήνων Χαρακτών (Ε.Ε.Χ). Το 1988 πήρε το απολυτήριο Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου “Ν. Tonitza”, Βουκουρέστι , Ρουμανία. Το 1997 απέκτησε το πτυχίο της Α.Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ. του τμήματος  Ζωγραφικής (εργ. του  Α. Θεοφιλακτόπουλου) και το 2004 το πτυχίο της  Α.Σ.Κ.Τ. του  Α.Π.Θ. του τμήματος  Χαρακτικής  (από το εργαστήριο του Μανώλη Γιανναδάκη).

ΑΤΟΜΙΚΕΣ  ΕΚΘΕΣΕΙΣ
1991 - Έκθεση  Ζωγραφικής , Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου.   
2006 - « Monoprints » , Inter-Art Galleries , Aiud , Ρουμανία..
2007 - « Κάψουλες  Μνήμης» , Γκαλερί « Τεχνοχώρος » της Ε.Ε.Χ., Αθήνα
2009 - «Ίχνη και πνοές »,αναδρομική έκθεση χαρακτικής, Γκαλερί «Χώρος Προβολής»,Ξάνθη
2010 - «ΣΥΝΥΠΑΡΞΕΙΣ» -10 χρόνια χαρακτικής , Παλαιό Παρθεναγωγείο, Έδεσσα
2011 – “ IN SITU” MONOPRINTS, Vlassis Art Gallery, Θεσσαλονίκη
2012 - “ IN SITU” MONOPRINTS, Αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής
            Εταιρείας «ΤΕΧΝΗ», Κιλκίς

Απο το 1994 συμμετέχει με ζωγραφική και χαρακτική σε περισσότερες από 150 ομαδικες εκθέσεις και Μπιεννάλε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2002 συμμετέχει σε Διεθνή Συμπόσια. Καλλιτεχνών. 
   
Το 2004 κέδισε το έπαινο στην Τρίτη Μπιενάλε των φοιτητών των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος, Κρήτη και το 2008 το 1ο  Βραβείο στην 2η  International Biennial of Small Graphics Inter-Art, Aiud, Ρουμανία.Το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχε ως επισκέπτρια - καλλιτέχνις στο Συμπόσιο Γλυπτικής της Greek Marble Initiative, στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
 

Ζεί και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment