Ποιοι είναι οι "Concerto Quartet"Κουαρτέτο εγχόρδων Concerto
Το Concerto quartet (κουαρτέτο εγχόρδων Κοντσέρτο) συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς, του Ωδείου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, του Τελλογλείου και των «Αριστοτελείων» του Δήμου Αριστοτέλη, κ.ά. Εμφανίστηκε στη Ρόδο, τη Λάρισα, την Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Θεσσαλονίκη και την Φλώρινα.
Το κουαρτέτο αποτελείται από τον Γιώργο Ζαχαρούδη (βιολί), την Ελπίδα Κωνσταντινίδου (βιολί), την Μαρίνη Πεϊκίδου (βιόλα) και την Γεωργία Πετμεζά (τσέλο).
Εκτός από έργα της κλασικής και ρομαντικής εποχής το ρεπερτόριο περιλαμβάνει αυθεντικές κινηματογραφικές συνθέσεις των Morricone, Preisner, Bregovic, Gardel, Bernstein από βραβευμένα φιλμ όπως «Σινεμά ο Παράδεισος», «Ο καιρός των τσιγγάνων», «West side story» και άλλα. Επίσης η ερμηνεία αργεντίνικων τάνγκο παραδοσιακής αλλά και λόγιας προέλευσης είναι ένα μουσικό είδος στο οποίο το κουαρτέτο αφιεφώνει μεγάλο μέρος της μελέτης του.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΥΔΗΣ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στα 8 του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Αιμίλιου Χανδράκη. Συνέχισε με τους Α. Picouleatsa, Κώστα Πατσαλίδη και Δημήτρη Χανδράκη, από την τάξη του οποίου πήρε Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» τον Ιούνιο του 1995.
1988 – 1991: Πολυάριθμες συναυλίες ως μέλος διαφόρων συνόλων μουσικής δωματίου στη Θεσσαλονίκη και ως μέλος της «Δημοτικής Ορχήστρας Νέων» και της «Κρατικής Ορχήστρας Νέων» υπό τη διεύθυνση του Κοσμά Γαλιλαία και του Άλκη Μπαλτά.
1990 – 1992: Μέλος του κουαρτέτου «ΕΞΟΛΚΕΙΣ». Εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.
Τον Απρίλιο του 1992 και μετά από ακρόαση, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη «Συνάντηση Ωδείων της Μεσογείου» που έλαβε χώρα στο Αλγέρι.
1991 – 1993: Μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
1994 – 1995: Μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
1995: Σπουδές βιολιού στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Graz (Αυστρία) στην τάξη του καθ. Χρήστου Πολυζωίδη και αργότερα της Ulrike Danhofer.
1999: Καλλιτεχνικό Δίπλωμα (σολιστική κατεύθυνση σπουδών).
2003: Παιδαγωγικό Δίπλωμα (Bachelor).
Από το 2000 μέλος του κουαρτέτου τανγκό «MALA JUNTA» καθώς και της ορχήστρας τανγκό «TANGUANGO» με πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις καθώς και συμμετοχή σε φεστιβάλ στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Το 2003 ίδρυσε το ensemble «TRICUERDO» με το οποίο παίζει αποκλειστικά και μόνο αργεντίνικη μουσική.
Το 2007 ξεκίνησε σπουδές μπαρόκ βιολιού στην τάξη ιστορικών εγχόρδων οργάνων στο “J.J.Fux Conservatorium” του Graz με καθηγητή τον Dario Luisi.
Σεμιναριακά μαθήματα και Masterclasses με: Λ. Καβάκο, Γ. Δεμερτζή, Τ. Αποστολίδη, G. Poulèt, G. Colliard, M. Hasson, F. Gulli, J. Lewis, N. Kulcheva, M. Minchev και Δ. Πολυζωίδη.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και μέλος ορχήστρας σε πολλές χώρες όπως: Γαλλία, Ιταλία, Αλγερία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Αργεντινή, Ιαπωνία, Κύπρο και Ελλάδα.
Από το 1998 είναι μέλος της «Recreation Grosses Orchester Graz», από το 2001 της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Όπερας του Graz (Grazer Oper), από το 2005 εξάρχων βιολονίστας της ορχήστρας εγχόρδων «Grazer Kammerorchester», από το 2009 του ελληνικού συνόλου παλαιάς μουσικής «Concert Ellenico» και τέλος από το 2010 του κουαρτέτου εγχόρδων «Concerto Quartet».Ελπίδα Κωνσταντινίδου
αντικαθιστά το 2ο βιολί
Μαρίνη Πεϊκίδου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε αρχικά με το βιολί και κατόπιν με τη βιόλα. Προετοίμασε το πτυχίο βιόλας με τον Lutz Khune και το δίπλωμα με τον Πάρι Αναστασιάδη. Ειδικεύτηκε στην ερμηνεία και πρακτική της παλαιάς μουσικής (μεσαιωνικό fiddle, μπαρόκ βιολί και βιόλα)  στο Κonservatorium  της Βιέννης με την mag Ulli Engel και τον Thomas Wimmer. Έχει παρακολουθήσει masterclasses παλαιάς μουσικής στην Αυστρία (Attersee,  Insbruck, Wien), και την Ολλανδία με τους: Nigel North, Rachel Podger, Gunar Letzbor, Roy Goodman κ.ά. Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Λεπτών Οργάνων Αρχαίου και Βυζαντινού Ρεπερτορίου (διεύθυνση Χριστόδουλος Χάλαρης) δίνοντας συναυλίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.  Συμμετέχει στο εργαστηριακό μουσικό σύνολο Concerto Conservatoriο (διεύθυνση Κωστής Παπάζογλου) το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα  στην 10η  Biennale Νέων Καλλιτεχνών τον Ιούλιο 2001 στο Sarajevo. Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Μακεδονίας και Θράκης, της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου, της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και από το 2001 είναι τακτικό μέλος της Camerata Aristotelis. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου μεσαιωνικής μουσικής Κώδιξ και του κουαρτέτου εγχόρδων Concerto καθώς επίσης και της μπαρόκ ορχήστρας “concerto ellenico”.  Διδάσκει στα Δημοτικά Ωδεία Καλαμαριάς, Σταυρούπολης και Αρναίας, καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Γεωργία Πετμεζά
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης απ΄όπου και πήρε πτυχίο αρμονίας το 2004 (τάξη Γ.Θέμελη) και πτυχίο βιολοντσέλλου το 2006 (τάξη Δ.Γκουντίμωβ ). Συνέχισε τις σπουδές της στη Ρώσικη Ακαδημία Μουσικής “Γκνέσιν” της Μόσχας, απ'όπου και πήρε πτυχίο το 2009 και μεταπτυχιακό το 2011 στη τάξη της E.Zhuleva. 'Εχει συμμετάσχει σε σεμινάρια μουσικής με τον D.Russi, L.Zhimovina, Γ.Χατζηνίκο κ.α. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς σε Αγ.Πετρούπολη, Μόσχα, Κίροβ, Λορρέτ ντε Μάρ ενώ έχει πάρει μέρος σε διάφορες συναυλίες σε Ελλάδα, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Ν.Αφρική. Από τον Οκτώβρη του 2011 διδάσκει στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Είναι μέλος της Καμεράτα του δήμου Αριστοτέλη και του κουαρτέτου εγχόρδων Concerto.

No comments:

Post a Comment