Πρόσκληση στην επίσημη τελετή λήξης του Συμποσίου της Greek Marble InitiativeΣτις 22 Αυγούστου σας προσκαλούμε στην γιορτή λήξης του πρώτου Συμποσίου γλυπτικής ελεύθερης δημιουργίας που διοργάνωσε, υποστήριξε και διεξήγαγε η Greek Marble Initiative το καλοκαίρι του 2013 στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House. Η βραδιά θα συνοδευτεί με εκλεκτή μουσική που θα παίξει το Concerto quartet (μάθετε περισσότερα για το κουαρτέτο ΕΔΩ) σε σύγχρονης τζαζ, κλασσικό και κινηματογραφικό ρεπερτόριο και θα συμμετέχουν οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι γλύπτες, και, ελπίζουμε, όλοι σας.

Η Greek Marble Initiative είναι μία πλατφόρμα για την προαγωγή της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής σε διεθνές επίπεδο. Στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης από τα τέλη Μαΐου υλοποιήθηκε η πρώτη, παραγωγική φάση της Πρωτοβουλίας, το μεγαλύτερο Συμπόσιο Γλυπτικής που έχει γίνει στην σύγχρονη Ελλάδα, ελεύθερο από θέμα και άλλους συνήθεις στα Συμπόσια περιορισμούς. Η πρώτη παραγωγική φάση της Greek Marble Initiative ολοκληρώνεται στις 22 Αυγούστου. Περιέλαβε δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος -μία  προς έλληνες γλύπτες και άλλη μία προς ξένους γλύπτες που θα ήθελαν να έρθουν και να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα τους στην Ελλάδα με ελληνικό μάρμαρο. Αυτές οι ενέργειες απέδωσαν την συμμετοχή 26 γλυπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τους: Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Θάνος Καρώνης, Παρασκευάς Μάγειρας, Κυπριάν Χοπιρτεάν, Γιώργος Ηλιόπουλος, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Ιωάννης Μπίζας, Μαρία Χαλβατζή, Θανάσης Πάλλας, Αλέκος Τζομάκας, Στράτος Πάλλας, Γιώργος Κικώτης, Andrej Mitevski, Γιώργος Καλτσίδης, Vitaly Gnatyuk, Φίλιππος Καλαμάρας, Αντώνης Μαγκριώτης, Kamen Tanev, Ευσταθία Παπαργυρίου, Albena Mihaylova, Γιώργος Σπυριδόνωβ, Μιχαήλ Βουζουνεράκης, Γκέλας Κεσσίδης, Giorgie Cpajak, Sherry Tipton, Edward Fleming. Παρήχθησαν περισσότερα από 200 γλυπτά μνημειακά και μικρότερου μεγέθους και πωλήθηκαν όλα όσα έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα, που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κυρίως σε αγοραστές του εξωτερικού, εκπληρώνοντας την βασική επιδίωξη της Πρωτοβουλίας να εγκαθιδρύσει αγορά για την σύγχρονη ελληνική γλυπτική και το ελληνικό γλυπτικό μάρμαρο εκτός των συνόρων.

Η επίσημη λήξη της συμποσιακής φάσης σηματοδοτεί πρακτικά το τέλος της εφετινής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για υποβολή portfolios από γλύπτες προκειμένου να συμμετέχουν στο Συμπόσιο. Οι παραγωγικές εργασίες που ξεκίνησαν στο Συμπόσιο θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια του έτους  από τους συνδεδεμένους με την πρωτοβουλία καλλιτέχνες. 

Επισκεφτείτε την Greek Marble Initiative ΕΔΩ.


No comments:

Post a Comment