Δελτίο Τύπου | Myrό Πωλητήριο :: Παρουσίαση έργων μικρού σχήματος Αριστείδη Χρυσανθόπουλου

Θεσσαλονίκη 17 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου


Η Myrό Gallery έχει την χαρά να σας προσκαλεί στα εγκαίνια της παρουσίασης έργων μικρού σχήματος του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ.

Η έκθεση φιλοξενείται στον χώρο Myrό Πωλητήριο. Ο ζωγράφος ενόψει της έκθεσης του δήλωσε: “Ύδωρ, χρώματα, σκέψεις, συναισθήματα και πρόσωπα χαρακτηρίζουν τις υδατογραφίες του εικαστικού Αριστείδη Χρυσανθόπουλου. Τα χρώματά τους, σα διάφανα νερά, αντανακλούν από τις πιο ανοιχτές μέχρι τις πιο σκούρες αποχρώσεις τους όλα εκείνα τα συναισθήματα, που περιπλανώνται καθημερινά στη ζωή μας. Οι υδατογραφίες του μοιάζουν με ελεγείες, που, μετουσιώνοντας έντονα λυρικά στοιχεία, οδηγούνται στη μορφολογική τους τελείωση, επεκτεινόμενες σε διαφορετικά θεματικά πεδία, με κέντρο πάντα τον άνθρωπο. Μέσα από τα έργα του καλούμαστε να αφουγκραστούμε τον ήχο του αυλού, που ξεκλειδώνει την έμπνευση, αναμορφώνοντας τις ελεγείες σε εικαστικές διαδρομές αφήγησης ανθρωποκεντρικών ιστοριών”.

Ο Αριστείδης Χρυσανθόπουλος γεννήθηκε το 1975 στην Αμαλιάδα Ηλείας, είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών¨του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το εργαστήριο του καθηγητή Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, ενώ, παράλληλα με το πτυχίο του, παρακολούθησε επί σειρά ετών και διαφορετικά εργαστηριακά μαθήματα, και συγκεκριμένα σκηνογραφία με καθηγητή τον Απόστολο Βέττα, χαρακτική με τον Ξενή Σαχίνη και φωτογραφία με τον Γιώργο Κατσάγγελο. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Έχει εκθέσει τα έργα του σε μία ατομική έκθεση στον χώρο τέχνης "Εικαστικές Αναζητήσεις" στην Αθήνα και σε περισσότερες από 10 ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2014, είναι επισκέψιμη κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Myrό Gallery (Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00) και είναι Ελεύθερη Είσοδος για το κοινό.

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο. Ξεκίνησε την λειτουργία της ως χώρος σύγχρονης τέχνης του Myrό Antiques House, αλλά σύντομα απέκτησε οντότητα και αυτόνομο πρόγραμμα εκθέσεων. Η gallery δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην διεύθυνση www.myro.gr


 [ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: φωτογραφίες έργων για εικονογράφιση διαθέσιμες, σε υψηλή ανάλυση, εφόσον ζητηθούν. Επικοινωνήστε με τον διευθυντή της Myrό Gallery κ. Πάρη Καπράλο, myro.thessaloniki@gmail.com, 6948813460]  
 

No comments:

Post a Comment