Myrό Gallery | Meet the Artist @ANAKATA 4Η Myrό Gallery, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φεστιβάλ ΑΝΑΚΑΤΑ 4 θα υλοποιήσει την εγκατάσταση "Meet the Artist" στην οποία προ(σ)καλεί κάθε καλλιτέχνη που το επιθυμεί να συμμετέχει δωρεάν. Η δράση -όπως άλλωστε και το τριήμερο φεστιβάλ- θα λάβει χώρα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012. 

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς καλλιτέχνες
Η δράση – εγκατάσταση αποτελείται από έναν “σαλίγκαρο” πλεγμάτων πάνω στα οποία καλλιτέχνες της πόλης προ(σ)καλούνται να κρεμάσουν τα έργα τους για έκθεση για όση ώρα θέλουν, σε όσον χώρο θέλουν, υπό τον όρο να παρευρίσκονται σε όλη την διάρκεια της άτυπης έκθεσης τους και να ξεναγούν το κοινό στο έργο τους. Η δράση ακολουθεί μια λογική first come / first served, καθώς εφόσον τα πλέγματα συμπληρωθούν και ώσπου να αδειάσει κάποιος χώρος από καλλιτέχνες που θα αποχωρήσουν οι νεοεισερχόμενοι δεν θα μπορούν να κρεμάσουν τα δικά τους, εκτός αν προχωρήσουν σε συνεργασία με όσους πρόλαβαν πρώτοι, ή σε κάποιου είδους άτυπη συμφωνία. Η δράση είναι ένα δυναμικό σύστημα που επηρεάζεται από καλλιτέχνες και κοινό, ενώ εντάσσεται στο αντισυμβατικό ύφος του Φεστιβάλ, προσομοιώνοντας τους σκληρούς κανόνες ανταγωνισμού της αγοράς, που δεν λείπουν ούτε από τον χώρο της Τέχνης στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης, το ενάντιο μάλιστα εντείνονται από την οικονομική κρίση. Μοναδικός τρόπος επιβίωσης η συνεργασία που είναι και το επιμύθιο της δράσης μας. Παράλληλα, μέσω της δράσης το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει κατά πρόσωπο τον καλλιτέχνη δημιουργό, και να ξεναγηθεί στις δημιουργίες του. Σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ τα πλέγματα θα φωτογραφίζονται, καθώς θα αλλάζουν εμφάνιση. Σε περίπτωση βροχής, τα πλέγματα θα παραμείνουν κενά και θα φωτογραφηθούν ως έχουν, προσομοινώνοντας  τις συνθήκες ερήμωσης που εξαιτίας αστάθμητων παραγόντων μπορεί να προκύψουν στην Τέχνη, όπως και σε κάθε άλλη ανθρώπινη εκδήλωση.

Κάθε ενδιαφερόμενος καλλιτέχνης μπορεί να έρθει απευθείας στο στρατόπεδο και να στήσει τα έργα του μερικές ώρες πριν τα εγκαίνια στον χώρο που θα είναι   στην διάθεση του μέχρι και 3 ώρες πριν τα εγκαίνια, να αναζητήσει τον χώρο της εγκατάστασης και να τα κρεμάσει. Η εγκατάσταση θα γίνει σε ανοικτό χώρο, και οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν απώλεια έργων, συνεπώς προτείνεται η έκθεση των έργων κάθε καλλιτέχνη να διαρκεί όσο και η παρουσία του στον χώρο.

Το φεστιβάλ
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» για τέταρτη χρονιά, χωρίς κρατικά κονδύλια και επιδοτήσεις, αλλά μόνο με την συνεργασία και την πίστη της αναγκαιότητας και της δυναμικής της τέχνης, επιχειρεί την οργάνωση της δράσης ΑΝΑΚΑΤΑ 4 "ΑΝΑκριση-ΚΑΤΑθεση", στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012. Η Myrό Gallery συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ στήνοντας την πρωτότυπη δράση “Meet the Artist”, προτείνοντας τον Μιχαήλ Τσακουντή και την Εμιλία Ξανθοπούλου, και μια εγκατάσταση του καθ. της Σχολής Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ και γλύπτη Θανάση Πάλλα. 

Εγκαίνια
Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου 2012 στους χώρους του φεστιβάλ. ΕΠίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης για αυτό το ζήτημα εκκρεμεί. 

Επικοινωνία για την δράση της Myrό 
Σε περίπτωση που χρειαστείτε κάποια περεταίρω πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλώ καλέστε τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212) ή τον κ. Πάρη Καπράλο (6948813460). FAQ (Frequently Asked Questions - Συχνές Ερωτήσεις) 

Είμαι καλλιτέχνης και ενδιαφέρομαι να εκθέσω δουλειά μου. Τι ώρα έρχομαι;
Οποιαδήποτε ώρα ή μέρα στην διάρκεια του φεστιβάλ (28, 29 & 30 Σεπτεμβρίου) μπορείτε να έρθετε και να κραμάσετε έργα σας, ξεκινώντας από τις 15.00 τις 28ης Σεπτεμβρίου, πρώτης μέρας του Φεστιβάλ.

Με πόσα έργα μπορεί να συμμετέχει ο κάθε καλλιτέχνης;
Με όσα έργα επιθυμεί, και μπορεί να καταλάβει όσο χώρο του είναι απαραίτητος. 

Μπορώ να σας ζητήσω να μου κρατήσετε χώρο μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα;
Οχι, δεν θα κρατήσουμε χώρο για κανέναν στην εγκατάσταση Meet the artist, ούτε καν για τους "δικούς" μας καλλιτέχνες.

Τα έργα θα πρέπει να έχουν κάποια ενιαία μορφή; Θα πρέπει να είναι απαραίτητα και μόνο ζωγραφική;
Τα έργα θα πρέπει να δίνουν την δυνατότητα ανάρτησης από τα πλέγματα που θα αποτελούν την εγκατάσταση με γάντζους, που θα παρέχουμε στους καλλιτέχνες. 

Ποιός έχει την ευθύνη των έργων;
Την ευθύνη των έργων έχει αποκλειστικά ο καλλιτέχνης που θα τα φέρει, ο οποίος καλό είναι να παρευρίσκεται στον χώρο της δράσης ώστε να έχει την ευκαιρία να μιλά με το κοινό. 

Πως μπορώ να πουλήσω έργα μου;
Στον χώρο του φεστιβάλ δεν μπορείτε να πουλήσετε έργα σας, απαγορεύεται από τον κανονισμό του. Ωστόσο αυτό δεν σας εμποδίζει να μείνετε σε επαφή με τυχόν ενδιαφερόμενους για τα έργα σας. 


No comments:

Post a Comment