Κεντρικός Χώρος | Ατομική έκθεση Απόστολου ΚοτούλαH Myrό Gallery έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Απόστολου Κοτούλα υπό τον τίτλο "Nebula -Ένα βήμα πίσω" την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20.00. Ο ζωγράφος θα παρουσιάσει τη νέα σειρά έργων του που αποτελείται από σκοτεινά επιβλητικά τοπία, σε μιά έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. 

Εξάλλου, για το έργο του Απόστολου Κοτούλα, σημειώνει ο κριτικός και συγγραφέας Κώστας Παπαθανασίου: "Τοπία απόμακρα, τοπία υγρά κι αινιγματικά να ανασχηματίζονται πέρα από τις προθέσεις, πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Στάσιμα και ταυτόχρονα δυναμικά σε μια παράδοξη ενότητα ή ισορροπία μεταξύ αυτού που εξαφανίζεται κι αυτού που διατηρείται. Μια φύση που το ωραίο αυξάνεται μαζί με την αλληγορική πρόθεση που τη δείχνει χωρίς να την αποκρυπτογραφεί, με σημασίες υπονοούμενες, οι οποίες δεν αντικειμενοποιούνται. Μια ισορροπία φευγαλέα όπου η στιγμιαία εντύπωση κάνει το ωραίο να ζει στη διακύμανση και όχι σε μονοσήμαντα καθορισμένες σχέσεις. Σ' αυτές τις εξερευνήσεις του καλλιτέχνη αντιλαμβανόμαστε πως ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το Είναι παραπέμπει στην φράση Malebranche, πως ο κόσμος μας είναι ένα "ανολοκλήρωτο έργο".

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Απόστολος Κοτούλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Ζει κι εργάζεται μετξύ Θεσσαλονίκης και Βερολίνου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Τουρκία, Γαλλία, Μεξικό, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Αίγυπτος)
Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις :
2010  "Κυανές Θλίψεις", Vlassis Art Gallery- Θεσσαλονίκη
2011  "Midnight Constellation", World Art Delft - Ολλανδία
2012  "Ύπαρξη - Ανυπαρξία". Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο- Θεσσαλονίκη

Επίσης, έχει εκδώσει την ποιητική ενότητα "Δωμάτιο 19", Εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2010, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει η δεύτερη ποιητική συλλογή του " Τα τείχη / Τα ίχνη" τον Οκτώβριο του 2013. 


.

No comments:

Post a Comment